Archive for the ‘Építőipar’ Category

Konténeres sittszállítás 3 - 10 m³ közötti konténerekkel

Konténeres sittszállítás 3 – 10 m³ közötti konténerekkel

Konténeres sittszállítás előtt több mindenre is figyelni kell. Elsősorban azt kell eldönteni, hogy hová kerüljön ki a konténer. Ha az közterületen fog állni, akkor területfoglalási engedélyre lesz szükségünk. A konténeres sittszállítás 3 – 10 m³ közötti konténerekkel történik, annak megfelelően, hogy mekkora a hulladékmennyiség, amit el kell vinni a telephelyre. Jó, ha a sittes konténer 1 m³-el nagyobb, mint amennyit el kell szállítani. Ebben az esetben nem fordulhat elő, hogy nem fér el a hulladék a konténerbe.
Continue reading ‘A megfelelő méretű sittes konténer kiválasztása’ »

beltéri ajtó

beltéri ajtó

Otthonunk tervezésénél vegyük figyelembe, hogy milyen ajtókat szeretnénk vásárolni. A DEEP típusú ajtó nagyszerű hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, így érdemes megnézni, hogy milyen színekben, alapanyagban rendelhető meg. A DEEP beltéri ajtó rejtett pántos kivitelezése nagyon népszerű, ám ha szeretnénk, akkor alsó-felső pántokkal is megvásárolható. Falcos illetve falc nélküli modellekben kapható. Az ilyen típusú beltéri ajtó MDF réteggel van bevonva, aminek a vastagsága nem haladja meg a 6 mm-t.
Continue reading ‘Különleges DEEP beltéri ajtó’ »

Dekorlemez

Dekorlemez

A Fiteco Kft. szolgáltatásai között nézelődve mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. A professzionális lemezmegmunkálás és élhajlítás mellett egyéb CNC munkálatokat is elvégeznek. Nagyon népszerű a dekorlemez gyártás. Többféle professzionális gép áll a rendelkezésükre, így könnyedén el tudják végezni akár az egyedi kérések alapján készült munkákat is. Ezek közül érdemes megemlíteni a hegesztő és klincselő gépet, a hidraulikus ollót és az élhajlító berendezést. Az így elkészült dekorlemez biztos meg fog felelni a megrendelő igényeinek.
Continue reading ‘Dekorlemez gyártás a Fiteco Kft.-nél’ »

Tető hőszigetelése

Tető hőszigetelése

Amikor egy háznak a szigeteléséről beszélünk, akkor nem szabad csak a falakat előtérbe helyezni. Nagyon fontos, hogy a tető is megfelelő szigetelést kapjon. A meleg felfelé száll, így a legtöbb hőenergia mindig a tetőn keresztül távozik. A megfelelő szigeteléssel lehetőség van megállítani a meleg útját a tetőn keresztül. Tetőtéri lakások, ház padlástere esetében is nagy jelentősége van a megfelelő szigetelésnek a tetőn, hiszen nemcsak a hideg, hanem a tetőről áramló meleg elől is védelmet tud nyújtani. Continue reading ‘A tető hőszigetelése a csapadék és a teherbírás miatt is fontos’ »

Elhagyatott helyek

Elhagyatott helyek

Az emberiség fejlődése azt teszi lehetővé, hogy benépesítsük a bolygót, viszont vannak olyan területek is, amelyeket benépesítették egykor az elődeink, de valamilyen oknál fogva elhagyatottá váltak. Ilyen elhagyatott helyek az egykori ipari városok, amelyeknek az volt a kizárólagos céljuk, hogy a megadott nyersanyaggal dolgozzanak,

így nagyon sok munkás dolgozott az iparvárosokban. Az iparvárosokban nem volt más munkalehetőség, csak az aktuális nyersanyag kibányászása és feldolgozása, így amikor kiürült a nyersanyag készlet, akkor mindenki továbbállt és a városok „kihaltak”, ezáltal elhagyatott helyek lettek belőlük.

Continue reading ‘Elhagyatott helyek bemutatása’ »

Tégla és térkő egyben

Tégla és térkő egyben

Ha új házat akarunk építeni, akkor érdemes megfelelően felkészülni. Az alapanyagok és a munkaerő beszerzése igen fontos feladat, hiszen ezek nélkül nem tudunk semmit sem csinálni. A minőségi alapanyagok később igen fontos feladatot látnak el, hiszen ezek adják a ház alapját. A ház építéséhez szükségünk lesz téglákra, cementre, gipszre, térkőre és egyéb fontos alapanyagokra. Tégla és térkő egyben is kapható, ami igen praktikus, hiszen egy bevásárlás alkalmával összeszedhetjük őket. Continue reading ‘Tégla és térkő egyben is kapható’ »

Minőségi ablakok redőnnyel!

Sok ingatlanon találhatunk redőnyöket, hiszen kiváló előnyöket biztosítanak. Ezeknek a felszerelését azonban érdemes már az ablak beépítésekor megejteni, hiszen így nem kell a későbbiekben kibontani a falat. Az ablakok redőnnyel könnyen megrendelhetőek az áruház felületéről. Mind az ablakok, mind a redőnyök megfelelő minőséget és strapabíróságot képviselnek, így hosszútávon alkalmazhatóak. A redőnyök ékes díszei lehetnek az ablakoknak, amelyeknek palástja több színben is elérhető. Akár az ablakkeret és a fal színéhez igazíthatjuk a redőnyök külsejét is. Az ablakok redőnnyel kedvező áron megrendelhető termékek. Nem okoznak csalódást, hiszen biztosítják a tőlük elvárt funkciókat. Continue reading ‘Hol vásárolhatóak ablakok redőnnyel?’ »

fa teraszburkolat

A kertes ház felújítása, mindig drágább és időigényesebb, mint egy panellakásé. A családi háznál többféle többletköltség is felmerülhet az újítás során. Több anyagot kell használni, több festéket, több növényt és így tovább. Egyszóval költségesebb a lakásfelújítás. A fa teraszburkolat igazán szép tud lenni, főleg abban az esetben, hogyha van felette egy kis tető is, így nem esik oda az eső sem. Tehetünk az oldalára hálót is, így a szúnyogok ellen is egyfajta védelmet élvezhetünk a forró, nyári napokon. Ez lehet egy kis hangulatos kerti étkező is, vagy egy hely ahova a barátokat meginvitálhatjuk egy kis grillezésre. Continue reading ‘Fa teraszburkolat könnyedén.’ »

Műanyag bejárati ajtók

Mostanában, egyre több lakáson lehet látni azt, hogy műanyag ajtók és ablakok vannak. Egy szép, új építésű háznál a műanyag bejárati ajtók, mindenesetben nagyon jól mutatnak. Ahogyan mondják, a bejárati ajtón át, vezet az út a lakásba, ezért az fontos, hogy megfelelő legyen. A méretre legyártott műanyag profilok, nagyon jól mutatnak, stabilak és a beépítése nagyon könnyű. A műanyag ajtóknak két típusa ismert, az üveges és a díszpaneles bejárati ajtók. A legtöbb háznak legalább két bejárata van, ezért érdemes mind a két típusból rendelni és ilyent rakatni, mert mindkettő nagyon szép. Az én lakásomban ilyen ajtókon keresztül lehet bejutni és jó döntést hoztam akkor, amikor az ablakokkal együtt ezeket is kicseréltettem. Continue reading ‘Műanyag bejárati ajtók minden méretben és típusban’ »