A csődeljárás pozitív változásokat hozhat

A csődeljárás egy erős kapaszkodó
A csődeljárás egy erős kapaszkodó

Sok esetben a törvények és a bürokrácia ellenünk dolgoznak, de van néhány eset, amikor az előnyünkre fordíthatjuk a jogszabályok kusza világát. Például, ha valamiért fizetésképtelenné válik a cégünk, akkor még létezik egy utolsó kibúvó, a csődeljárás, aminek sikeres véghezvitelével, teljes mértékben megmenthetjük vagyontárgyainkat és magát a vállalkozást is.

Ugyanis csődeljárás alatt egyességet köthetünk a hitelezőinkkel, ami későbbi, illetve több részletben való fizetést is eredményezhet. Sőt, a tartozás összege is jelentősen csökkenhet, hiszen a hitelező számára még mindig jobb, ha egy részét megkapja a pénzének, mintha felszámolás esetén a teljes összeget elbukná.

Természetesen ez nem mindig kivitelezhető. Szükség van a megfelelő jogi lépések megtételére, amihez érdemes szakértő segítségét kérni, amivel nagyban megnövelhető a csődeljárás véghezvitelének és a vállalkozás felvirágoztatásának esélye. Amennyiben olyan helyzetbe került, amire úgy gondolja, ez megoldást nyújtana, akkor nézzen be a www.csodeljaras.net weboldalra, ahol megismerheti az eljárás részleteit és szakértő tanácsát is kikérheti!