A fagytűrő pálma bírja a hideget

Fagytűrő pálma
Fagytűrő pálma

A kertek szépségei közé nem csupán az ápolt gyep, a különféle fából faragott dekorációk és a hangulatvilágításért felelős eszközök tartoznak. Egy csodálatra méltó növényfaj abszolút remekül fel tudja dobni az udvar küllemét.

Azonban, mi a teendő akkor, ha a tél egyre jobban megmutatja a cudar arcát? A fagytűrő pálma strapabíróan állja ki a mínusz fokok kegyetlenségét. Ahogy telik az idő és az embereken egyre több réteg ruha mutatkozik, ennek a növényfajnak mindez meg sem kottyan.

Nem szükséges becipelni a házba, még akkor sem, ha a hó elkezd szállingózni. Azonban a fagytűrő pálma igényel némi minimális törődést. A legjobb, ha gyékénnyel van beburkolva, az kiválóan védelmezi a zimankótól, de közben a fagytűrő pálma levegőhöz képes jutni.

Annyi a lényege a téli időszakra való előkészítésnek, hogy a gyökér oltalmazva legyen, hiszen ha a hó vagy hólé jut a fagytűrő pálma tövéhez, gyökeréhez, akkor bizony nagy az esély az elpusztulására. Ezt a különleges növényt a www.virag-online.hu weboldalról is be lehet szerezni.