A medence tisztító fajtái

Medence tisztító
Medence tisztító

Egyre többen választják a saját, kerti medencék beépítését. A nyári meleg elviselhetőbbé tehető az úszás, pancsolás lehetőségével, ugyanakkor elengedhetetlen a rendszeres medence tisztító használata, a higiénikus környezet megóvása érdekében. A medencébe hulló szennyeződéseket nemcsak a látvány miatt,

de a vízbe kerülő szerves anyagok bomlása miatt is el kell távolítani. Sok lehetőség közül lehet választani, kézi vagy automatatisztító berendezések teszik könnyűvé mindenki számára ezt a folyamatot. A kézi medence tisztító lényegében olcsóbb megoldás, ugyanakkor időigényesebb is.

A teleszkópos nyélre szerelhető különböző eszközök segítségével a víz felszínéről eltávolíthatóak a levelek és más oda nem való dolgok. A vízfenekén összegyűlt szennyeződésektől a fenéktisztító hálóval lehet megszabadulni.

Az automata medence tisztító robotok, típustól függően, képesek a medence alját illetve oldalát is tisztítani, egy szivattyú segítségével. Van olyan medence tisztító berendezés is, amit már a medence építésénél, gondolva a kényelemre, be lehet építtetni.