A parafa padló előnyei és hátrányai

Parafa padló
Parafa padló

A padlóburkolat kiválasztását alaposan meg kell fontolni, hiszen parkettát nem egy-két évre vásárolunk. A jó minőségű padlók, akár 5-6 évtizedet is szolgálhatnak. Sokan nem is hallottak még arról, hogy parafa padló is létezik, pedig tulajdonságait tekintve felveszi a versenyt sok más burkolattípussal.

Kopásállósága nem a legjobb, ezért főleg alacsony forgalmú helyiségekbe ajánlják a szakemberek, viszont számos más jó tulajdonsága van, ami miatt érdemes elgondolkodni a lerakásán.A parafa padló az egyik leginkább környezetkímélő burkolattípus. Elkészítéséhez ugyanis egyetlen fát sem kell kivágni. A termék a paratölgy kérgéből készül, bármilyen mesterséges adalékanyag nélkül.

A rugalmas parafa padló jót tesz a gerincbántalmakkal küszködőknek is, ezért ajánlott olyan helyen használni, ahol sokat állnak munka közben. Ideális többek között a konyhában is. A parafa padló további előnye, hogy vízálló, valamint antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, így a port nem vonzza annyira, mint más burkolat.