A páramentesítő valódi szerepe

Páramentesítő készülék

Ha magas a páratartalom a lakásban, akkor az ablakokon és egyéb hűvösebb felületeken fog lecsapódni, ugyanis a meleg levegő több vizet tud megkötni, mint a hideg. Amennyiben ez rendszeresen megtörténik, akkor a csúnya és kellemetlen szagú foltok is csakhamar meg fognak jelenni, ugyanis ez a nedves közeg éppen ideális élőhelyet biztosít a penésznek.

Tehát, a páramentesítő igencsak fontos szerepet játszat a penész megelőzésében, hiszen ha a segítségével csökkentjük a páratartalmat, akkor a gombák nem fognak telepedni. Sokan penészmentesítőként is emlegetik ez a berendezést, azonban ez nem teljesen helytálló, mert nem a penészt pusztítja el, hanem a számára megfelelő körülményeket szünteti meg.

Vagyis, ha már meglévő problémáról van szó, akkor a páramentesítő nem fogja eltűntetni a lakást elcsúfító penészfoltokat, de ha megfelelő szerekkel lemossuk ezeket, akkor a gép segít, hogy ne térhessenek vissza. Ugyanakkor megelőzés céljából is érdemes megvenni, főleg télire, illetve olyan helyiségekbe, ahol fürdés, főzés vagy teregetés miatt sok a pára.