Az egyedi bor valódi érték

Egyedi bor

A tömeggyártott termékek mindennapisága miatt az emberek sokkal jobban értékelik a kézműves vagy egyedi tárgyakat, amelyek semmihez sem hasonlíthatók. Az egyedi bor igénye is innen fejlődött ki.

Régen szinte minden háznál készített a gazda bort, ami mindig egyedi volt, hiszen nem olyan precíz műszerekkel szabályozta a folyamatokat, mint ahogyan azt manapság teszik. Ekkor az volt az általános és nem láttak semmilyen különlegességet a dologban. Azóta nagyot fordult a világ. Az otthoni borkészítést és kis pincéket engedik ugyan működni, de ahhoz, hogy onnan értékesítésre szánt italok kerüljenek ki, már egy kicsit komplikáltabb, hiszen rengeteg papír és igazolvány kell hozzá.

A tömeggyártott termékek pedig elnyomták az ilyen kis pincékben készült borok árát, vagyis sokkal olcsóbban tudják azt eladásra kínálni, mint az egyszeri borkészítők. Ennek ellenére egyre erősödik az igény az egyedi bor izgalmas ízének megtapasztalására és a vásárlók hajlandóak többet fizetni azért, amit kétkezi munkával készítettek el.