Az eljegyzési gyűrű ár csökkentése és növelése

Eljegyzési gyűrű ár
Eljegyzési gyűrű ár

Az arany ára szinte emberemlékezet óta magasan van. Ennek ellenére az aranyból készült ékszerek még mindig nagyon kelendőek. Az arany mennyisége és a drágakő paraméterei adják meg az eljegyzési gyűrű ár mértékét. Az aranyból készült eljegyzési és karikagyűrűk a szeretet és a nagyrabecsülés jelképei. Ezért a legtöbb házasságra készülő pár ezzel pecsételi meg a szerelmét és elkötelezettségét egymás iránt. Egy bizonyos típusú gyűrű ára különböző ékszerészetekben nem igazán tér el egymástól, mert mindegyikben hasonló árfolyammal dolgoznak, és eszerint számolják ki, hogy mennyibe fog kerülni az.

Csak az eljegyzésre készülők pénztárcájának vastagságától függ, hogy melyiket választják. Szinte mindegyik üzletben lehet találni különböző árkategóriákban ékszereket és gyűrűket. Úgyhogy azok sem kell aggódjanak, akik az átlagkeresetből gazdálkodnak. A White and Black ékszerészetnél már akár 33 000 forinttól kezdődően lehet találni szemrevaló eljegyzési gyűrűket. Mivel ebben a kategóriában az eljegyzési gyűrű ár alacsony, így azok finom, vékony, egyszerű darabok.

Vannak, akik kiváltképpen az ilyeneket kedvelik. Ha nagyobb összeget szeretne fordítani a gyűrűre, akkor is talál ilyen vékony kis darabokat. Válasszon bele egy olyan ékkövet, amely értékesebb, így az eljegyzési gyűrű ár nagyobb lesz. A választás előtt mindenképpen tudja meg valahogy, hogy a kedvese milyen gyűrűt szeretne. Ezáltal olyan meglepetést okozhat a partnerének, amelyre mindig is emlékezni fog. Egy jól kiválasztott gyűrűt ugyanis szívesen hord a leendő menyasszony, és nem csak különleges alkalmakkor húzza fel az ujjára.

A darabot akár különlegessé és egyedivé is teheti. Ezt az adott ékszerészetnél kell megérdeklődnie. Egyes helyeken ugyanis vállalják a gyűrű gravírozását vagy a különlegesen ritka formájú, fajtájú, színű drágakövek beszerzését is. Ha egyediesítené a gyűrűt, akkor az eljegyzési gyűrű ár magasabb lesz, mint az átlagos modellek ára. De ez a kis befektetés mindenképpen megéri, hiszen a kedvese olyan darabot hordhat, amelyből nincs még egy.