Az EU pályázatoknál egyre fontosabb az energiatakarékosság

Energiatakarékos szivattyúk
Energiatakarékos szivattyúk

Egy megfelelő keringető szivattyú kiválasztásával nagymértékű energia megtakarítás érhető el az évek során. Érdemes erre odafigyelni mivel egyre fontosabbá válik az energiahatékonyság, nemcsak az EU-s pályázatoknál, hanem a mindennapi életben is.

A Grundfos A-energiaosztályú keringető szivattyúi megfelelnek ezeknek a magas követelményeknek. Rozsdamentes acélból vagy öntényből készül a szivattyúház, a járókerék kompozit PES anyagból, a tengely és csapágyak pedig kerámiából, EPDM tömítéssel.

A szivattyúk meghajtásáról a Grundfos saját gyártású motorjai gondoskodnak. Ezek a kiváló minőségű termékek hosszú ideig dolgoznak hiba nélkül, a gyártó által megadott műszaki körülmények között. A kisebb teljesítménnyel rendelkező keringető szivattyúk beépíthetőek a háztartási fűtési rendszerekbe, fali vagy padlófűtések meleg vizének keringetéséhez.

A fűtőközeg hőmérséklete nem lehet nagyobb mint 110 °C és védeni kell a fagyveszélytől is a rendszert. Nem a legolcsóbbak ezek a szivattyúk, de ár-minőség tekintetében kiemelkedő helyen van a Grundfos.