Az izomláz elmulasztása hogyan a leggyorsabb?

Teniszkönyök gyógyítása kenőcs segítségével

A meleg hónapok kedveznek a sportoknak és a mozgásnak, ám ezek olykor sérülésekhez is vezethetnek. Aki felkészült, az tudja, hogy a rándulás vagy éppen a teniszkönyök gyógyítása kenőcs vagy pihentetés által enyhíthető, megszüntethető. A kifejezés ellenére természetesen nem kizárólag teniszezők számára adott a veszély, hanem minden olyan sport esetében, ami igénybe veszi a kar, a könyök és a csuklók mozgását.

Ugyanakkor akár a keményebb fizikai megerőltetés is előidézheti ugyanazokat a tüneteket, vagy olyan tevékenység is, amely megterhelő a kézfejre, ujjakra nézve. A teniszkönyök gyógyítása kenőcs formájában egyszerű és gyors megoldásnak tűnik, amely kiegészítheti a pihenést.

Azonban, ha a könyök újabb megerőltetésnek van kitéve, akkor hatástalan lehet minden krém használata. Az ilyen kisebb sérülések nem vehetik el kedvünket a sportolástól, mert nagyon sok előnye van a rendszeres testmozgásnak. Ha megtesszük a szükséges óvintézkedéseket és tájékozódunk, hogy mi is a teendő, akkor rájövünk, hogy teniszkönyök gyógyítása kenőcs, gyógytorna és pihentetés által lehetséges.

A kisebb-nagyobb sérülések mellett jelentkezhetnek egyéb panaszok is, amelyekkel kezdenünk kell valamit. Például egy izomláz elmulasztása sürgős lehet, habár nem annyira veszélyes, de annál kellemetlenebb. Az izomláz kialakulását illetően a vélemények nem egyeznek meg, de a kezelése viszonylag egyértelmű. A rendszeresen sportolók esetében ritkán fordulhat elő, mert azonos intenzitású mozgás jellemzi a hétköznapokat, de egy kezdő vagy alkalomszerűen sportoló esetében gyakori jelenség.

Az izomláz elmulasztása kérdésében régebb javasolták az ismételt mozgást, azaz, ha folytatjuk ugyanazzal az intenzitással, akkor elmúlik. Ez mára kicsit változott, mert az izomláz kialakulását kis mikro sérülések is okozhatják, aminek nem tesz jót az ismételt megerőltetés. Napjainkban erre a problémára vannak krémek, amelyek csökkentik a fájdalmat és a gyulladást. Ha nem sikerül minden nap mozogni, akkor se adjuk fel. Mivel az izomláz elmulasztása könnyen megvalósítható, ezért ne féljünk a kellemetlenségektől!