BCCA fogyókúrázóknak, testépítőknek

BCAA

Sokan ódzkodnak attól, hogy bármit is szedjenek fogyókúra, illetve testépítés során, azonban némelyik termék kimondottan hasznos lehet ezekben az időszakokban, ráadásul semmilyen kockázatot nem hordoznak magukban. Például a BCAA segít az izomépítésben és nem valami vegyi anyagok révén, hanem olyan természetes összetevő által, ami egyébként is megtalálható a szervezetben.

Ugyanis a BCAA egy aminosav, ami a testszövetek, vagyis az izom felépítéséhez nélkülözhetetlenek. Normál esetben a szervezet az izmokból vonja ki ezt az anyagot, de ha táplálék kiegészítőként pótlásra kerül, akkor elkerülhető az izomzat leépülése. Tehát, ha a fogyás, izmosodás a cél, akkor a BCAA mindenképpen hasznos társ lehet ebben, ugyanakkor számos egyéb pozitív hatása miatt is érdemes szedni.

Például védi a szív- és érrendszert, támogatja az immunrendszert, valamint szerepe van a rák kialakulásának a megelőzésben, a májzsugor, az izomsorvadás és a krónikus fáradtság elleni védőmechanizmusok megerősítésében. Ha másért nem is, ezen előnyökért mindenképpen megéri az BCCA alkalmazása.