A betonkerítés, mint biztonságtechnikai elem

A betonkerítés védelme
A betonkerítés védelme

Otthonunk védelme érdekében, ma már rengeteg óvintézkedést elvégezhetünk. Felszerelhetünk riasztó berendezést, kamerákat, a nyílászárókat kicserélhetjük biztonsági ajtókra, valamint a legtöbb esetben a ház gyengepontját jelentő üvegfelületeket biztonsági üvegre. Ugyanakkor, egy sokkal egyszerűbb dolog is fontos szerepet játszhat a nyugodt életkörülmények megteremtésében, mégpedig egy betonkerítés.

Sokan nem is gondolnák, hogy a betonkerítés milyen sokat jelent, amikor a betörők célpontot választanak. Igaz, hogy nem áthatolhatatlan, de nagyban növeli a kockázatát annak, hogy valaki meglátja őket, amikor behatolnak a telekre, így inkább olyan mellett döntenek, ahová egyszerűbben, kevésbé feltűnően lehet bejutni.

Ha a biztonság megteremtéséről van szó, akkor a mi feladatunk, hogy megnehezítsük az illetéktelenek dolgát, ugyanis feltörhetetlen zár, betörésbiztos ajtó, ablak, kerítés nincs, de ha túl sok akadályt állítunk eléjük, akkor inkább tovább fognak állni. A betonkerítés pedig egy igen jelentős nehézséget jelent, ha valaki be akar jutni.