A CSOK családok ezreit segíti

CSOK- Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Otthonunk kényelme mindig is fontos szempont az életünk során. A lakás, amelyben élünk, meghatározza az életvitelünket, és fordítva. Előfordul azonban, hogy már nem férünk el benne. Ilyen esetben kerül előtérbe a költözés, ami, lássuk be, nagyon nehéz, hosszadalmas és komplikált dolog.

A CSOK lehetősége adott minden gyermekes család számára, aki akár új lakást szeretne, akár beéri használt lakással. Az állam széles körben elérhetővé tette ezt a nagyszerű lehetőséget, hiszen így jelentős vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a lakásvásárlás előtt álló emberek.

A CSOK népszerűsége mellett a bankok is igyekeznek kedvezményes hitelkonstrukciók kidolgozni, és ezzel további könnyebbséget nyújtva a hitelfelvevőknek. A CSOK igénylésének szabályai egyértelműen meg vannak fogalmazva, mint ahogy az is, hogy milyen paraméterrel kell rendelkezzen az adott lakás, amelyet CSOK támogatás bevonásával kívánnak megvásárolni. Ezzel sokat segítettek az építő cégeknek, hogy az új lakásokat e szabályoknak megfelelően építsék fel.