A deviza hitel sokáig megbízható volt

Deviza hitel

A hitelhez jutás számos akadállyal járhat, de azért nem lehetetlen. Számos szempontnak kell megfelelni, hogy a hitelfolyósító intézetek megbízzanak bennünk, mint adósokban.

Mindenek előtt viszont, el kell dönteni, hogy milyen céllal veszünk fel hitelt és hogy milyen típusú legyen az. A deviza hitel az elmúlt évtized legnépszerűbb megoldása volt, hiszen alacsony kamatot kínált és minimális kockázatot jelentett. Azonban, mint azt már tudjuk, a deviza hitel minimális árfolyamkockázata jelentette a végét, hiszen a népszerű svájci frank árfolyama a válság következtében annyira meggyengült, hogy az alacsony kockázat maximális szintre nőtt, így ellehetetlenítve adósok százezreit országszerte.

Akkora adósságállomány keletkezett, amit a hazai fizetőeszközben mért törlesztő részletek nem bírtak el, magyarán az emberek nem tudták fizetni az akár duplájára megnőtt havi részleteket. A deviza hitel ezzel csődöt mondott és az állami jogszabályzás következtében kivezetésre került a hazai banki termékek piacáról.