Hogyan segít a supinált cipő?

Így segít a supinált cipő
Így segít a supinált cipő

A gyerekek lába nagy átalakuláson megy át, amikor a kicsik elkezdenek járni. Az ízületek elfoglalják végleges helyüket, és kialakul a láb csontozatának végső szerkezete. Ilyenkor fontos, hogy figyeljünk arra, hogy a gyerek megfelelő lábbelit viseljen.

A supinált cipő támaszt nyújt a boka ízületeknek, és a sarok, valamint a talp helyes formájának kialakulását is segíti. Ezért nagy szükség van rá, főleg azoknál a kisgyerekeknél, akiknél valamilyen fejlődési rendellenesség figyelhető meg a korai szakaszokban.

Ilyenkor alakul ki ugyanis az X-láb szindróma, ha nem megfelelően tartja a gyerek a lábát. A nem megfelelő cipők gyakran okolhatók ezért. A supinált cipő úgy lett kialakítva, hogy ellensúlyozza a helytelen testtartását a lurkónak, ezáltal a helyes irányba tereli a láb ízületeit.

Ennek a lábbelinek a segítségével elkerülhetővé válik, vagy legalábbis csökken az esélye a lúdtalp kialakulásának is, ami szintén a nem megfelelő lábbeliknek köszönhető a legtöbb esetben. A supinált cipő ma már egyszerűen beszerezhető. Sok webáruházban és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletben is kapható.