Itt van a szívatások ideje!

Szivatás
Szivatás

Minden kilencedikes diák rémálma a gólyahét. Ez az a periódus, amikor a végzős diákok a szívatás mindenféle formáját elkövetik a diáktársaikkal szemben, persze ismerve és betartva a szabályokat.

A szívatás nem egyenértékű a megalázással, megszégyenítéssel. Ilyenkor a tanárok közbenjárása is nagyban számít. Ők azok, akik ezt a hetet kordában tarthatják. Különböző módszerek vannak a kisgólyák szívatására.

Még a kilencedikesek is élvezhetik, ha a próbatétel kellően humoros és nem megszégyenítő. Nagyon ötletes dolgok születnek ilyenkor. Van, hogy a hímnemű kisgólyák virággal kell fogadják a végzős lányokat. De az is közkedvelt, amikor a falra rajzolt macskát kellene ugatással elűzni. Márpedig addig kell ott ugatni, amíg a macska megijed és elszalad.

Ugyanilyen kitartónak kell lenni akkor is, amikor a táblára rajzolt gyertya lángját kell kifújni. Ezek a próbatételek által lesznek a gimi legifjabb növendékei beavatottak. A szívatás ezen formáját ők is kedvelik, sőt, akik magasabb intelligenciaszinttel rendelkeznek, azok még értékelik is.