Kell-e a kocsiba a hifi kondenzátor?

hifi kondenzátor
hifi kondenzátor

Aki szeret zenét hallgatni, azt akarja, hogy a kocsiban is ki tudja élvezni a kedvenc előadóinak mesterműveit. Mivel a legtöbb kocsiba épített egység nem a legjobb hangminőséget biztosítja, a hifi kondenzátor megvételén és alkalmazásán egyre többen gondolkoznak. Azonban komolyabban megvizsgálva a dolgot, felmerülhet a kérdés, hogy a hifi kondenzátor valóban kötelező eszköz? Tényleg csodákra képes egy ilyen tartozék vagy inkább csak pénzkidobást, felesleges költekezést jelent?

Nos, itt az ideje megtudni, hogy mire is képes! A szakemberek szerint a jól megválasztott és megfelelő módon megépített autóhifi rendszerek esetében a kellék igenis dinamikusabbá és gyorsabbá tudja tenni a hangot. Ez annak köszönhető, hogy ugye a verdában az erősítő hátul található, illetve nagyjából 6-7 méteres vezetéken keresztül jut hozzá az akku által a kémiai úton előállított tápfeszültséghez.

Arról a tényezőről sem szabad megfeledkezni, hogy az erősítő nem fogyaszt megállás nélkül, hanem csakis akkor, amikor terhelést kap. Nagyobb hangerőn, minden mély beütés alkalmával képes az erősítő akár 2 Volttal is lerántani az autóban lévő feszültséget. A hifi kondenzátor beszerzésével és beszerelésével tehát egyből kiderül, hogy mekkora ereje van a rendelkezésre álló rendszernek.

Csatlakozók: dugók és aljzatok

Az audio és video iparág számos kisméretű, de igazán fontos tartozékra épül, amelyek számtalan területen és elektromos berendezésekben elengedhetetlenek. A csatlakozók az otthoni házimozi rendszerek és egyéb szórakoztató elektronikai berendezések csatlakoztatására szolgálnak.

Emellett színpad- és stúdiótechnikai berendezések, egyedi installációk beüzemeléséhez alkalmasak. Ezért nem is csoda, hogy amikor egy audio vagy video rendszer megépítésére kerül sor, legyen az bármilyen méretű és teljesítményű, kötelezőek a csatlakozók.

Ugyanis csak akkor tudják megadni a várt eredményt, ha azok magas minőségű alapanyagokból épültek meg, különféle bevonatokkal, akárcsak ezüst, arany, nikkel vagy ródium. Az efféle csatlakozók éveken keresztül biztosítják a megfelelő jelkapcsolatot.