Könnyű fel- és leszerelni a fiókzárt

Fiókzár
Fiókzár

A mostanában gyártott bútorok jelentős hányada nem tartalmaz biztonsági elemeket, a nyíló szerkezetek nincsenek ellátva zárakkal. Pedig a fiókzár és szekrényzár egy kisgyermekes családban nagyon fontos dolog lenne. Az apróságok miután talpra állnak, elkerülhetetlenül elkezdik a felfedező utjaikat, amelyek során az egész lakást végigkutatják.

Ha olyan bútort találnak, amelyiknek az ajtója, fiókja nyitható, hűségesen kirámolják. Ez nem is lenne annyira nagy veszély, de a csöppségek az ott talált kincsekből kötelezően illat és íz mintát is vesznek, hiszen ez az egyetlen módszerük arra, hogy megértsék, milyen anyagból van.

Az egyik legveszélyesebb zóna a konyha és a kamra vidéke. Az itt tárolt mosószerek, mosogatószerek, fertőtlenítőszerek komoly mérgezést okozhatnak számukra. Ezért fontos elzárni előlük minden ilyen anyagot. A biztonsági fiókzár az egyik legalkalmasabb megoldást biztosítja erre a feladatra, könnyen felszerelhető, egyszerűen kezelhető. A fiókzár nem okoz maradandó sérülést a bútoron, miután már nincs szükség rá, könnyen eltávolítható.