Külső és belső optikai tuning

Optikai tuning

Az autótuningolás elképesztő fejlődéseken esett át az elmúlt évtizedekben, és ez olyan tevékenységgé vált, amivel valóban látványos átalakulásokon mehet át egy kocsi. Az optikai tuning talán a legtöbb opciót magában rejtő lehetőségnek bizonyul, ami miatt a gépkocsi tulajdonosok ezt semmiképp sem hagyják ki.

De pontosan mit is jelent ez? Nos, az optikai tuning minden olyan járművet illető modifikációt takar, ami annak a külsejét, designját, formáját befolyásolja, sajátosabbá teszi.

Emiatt a személygépkocsi megjelenése az adott szériától kisebb vagy nagyobb részben más lesz, ami által egyedibb is. Például ha adott egy Volkswagen Golf 5-ös, és az komplexebb optikai tuning módosításon esik át, akkor megeshet, hogy a laikusok rá sem jönnek, hogy az valójában nem egy új széria, hanem a régi 5-ös modell.

Az optikai tuning két fő kategóriára osztható, ugyanis létezik belső és külső átalakítás. Aki teljes változást szeretne elérni, az mind a két csoportra kitér. Számos alkatrész és alapkellék vásárolható meg a magyar shopokban is.