Légszárítás az otthonunkban

Légszárítás az otthonunkban egyszerűen
Légszárítás az otthonunkban egyszerűen

Az állandóan nedves ablakoknak és a nedves, felváló burkolatoknak nem csupán esztétikai, de anyagi vonzata is van. Erre a problémára megoldást jelenthet a légszárítás. Ez akkor ajánlott fokozottan, ha valaki magas páratartalmú vidéken él és a rendszeres szellőztetéssel nem lehet megszüntetni a problémát.

A kondezációs légszárítás igencsak egyszerű. Egy ventilátor beszívja a nedves levegőt, majd elvezeti egy úgynevezett párátlanító kamrába, ahol a harmatpontra hűtött levegőből a kamra hideg felületére kicsapódik a víz és ez vagy direkt elvezetődik vagy összegyűl egy tartályban.

A légszárítás ezen mozzanata után kapott hideg, száraz levegő átvezetődik egy melegítő kamrába. A meleg levegő újra fel fogja venni a nedvességet és ez a folyamat addig folytatódik, amíg a helyiségben megkapjuk a kívánt páratartalmat, amit mi szabályozhatunk.

A beépített hidrosztát segítségével, a légszárítás folyamatát végző készülék automatikusan kikapcsol, így nem tesszük ki a berendezést és a falakat a kiszáradás okozta károsodásnak. Ezen vezérlés miatt, nem csupán hatékony, de energiatakarékos készüléket kapunk kézhez.