Megtakarítás a vezeték nélküli szobatermosztát segítségével

Okostermosztát
Okostermosztát

A gyártók egyre több eszközt készítenek vezeték nélkül. Hiszen mindenki ismeri a vég nélkül lógó és porosodó vezetékeket, és valószínűleg a legtöbben örülnek annak, hogy nincs rájuk szükség, megoldható máshogyan is a kapcsolat.

Ugyanez érvényes a vezeték nélküli szobatermosztát esetében, de ennek más előnyei is vannak. Elsősorban az, hogy távirányítható.

Ugyanis egy okostelefonra helyezett applikációval a vezeték nélküli szobatermosztát képes arra, hogy a tulajdonos igénye szerint a megfelelő időben felerősítse a fűtést, és így meleg szoba várja a hazaérkezőket. Ez elsősorban kényelmi szolgáltatás, de ennél több is.

Ugyanis ha akkor is fűtünk, amikor senki sincs otthon, igaz, hogy a falak melegek maradnak, de valljuk be, ez pénzpocsékolás. Ha viszont alacsonyan tartjuk a lakás hőfokát, időbe telik, amíg felmelegszik. A kettő közötti okos megoldás a vezeték nélküli szobatermosztát. Ezzel az ügyes kis eszközzel optimalizálhatjuk a hőfokot, ami által megtakarítást érhetünk el a fűtésszámlát illetően.