Mire jó a CRM rendszer?

CRM rendszer

Az integrált ERP rendszerek magukba foglalnak minden olyan rendszert, ami valamilyen formában szerepet játszik a vállalatirányításban. Idetartozik a CRM rendszer is, ami tulajdonképpen az ERP rendszer egyik alegységét képezheti.

Ez része lehet egy integrált ERP rendszernek, de különálló egységként is működhet. Hogy mi az a CRM rendszer? Olyan ügyfélkapcsolat kezelő szoftver, ami elősegíti a zökkenőmentes kommunikációt a vállalat és a beszállítók, megrendelők és vásárlók között.

Előnye, hogy minden adatot egy helyen tárol, így azok bármikor könnyen előhívhatóak, sőt, az adatok kapcsán néhány tevékenységet is nyomon lehet vele követni, amiből konklúziók vonhatók le. Látható, hogy a vállalatok irányításában a CRM rendszer létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

Azonban az már nem mindegy, hogy melyik cég milyen rendszert telepít és alkalmaz, hiszen ilyen szempontból egy rossz döntés befolyásolhatja a vállalat hatékony működését. Tehát mielőtt CRM rendszer vásárlásába és telepítésébe vágna bele, alaposan gondolja át, hogy vállalatának milyen típusúra van szüksége.