Roppant közkedvelt a holland kerékpár

Remek holland kerékpár
Remek holland kerékpár

Amikor valaki egy új biciklit szeretne vásárolni, amit nem azért vesz, hogy nagy sebességgel száguldjon, hanem hogy egyik helyről a másikra kényelmesen eljusson, akkor egyetlen modellt érdemes megvenni. Ez nem más, mint a kényelmet és tartósságot garantáló holland kerékpár. Azért nevezhető ez igencsak komfortosnak, mert a speciális váz egyedi kialakítással bír, aminek köszönhetően az ember szinte egyenes háttal biciklizhet rajta, aminek hála, nem lesznek megerőltetve az olyan fontos testrészek, mint a nyak, vállak vagy a hát.

A holland kerékpár esetében ez a mély váz elősegíti a könnyed átlépést, ami igazán hatalmas előny, hiszen ez más modellekkel nem oldható meg. Akkor bizonyul pozitívumnak, amikor a biciklis kerékpározás közben meg kell álljon a kereszteződésben, zebránál vagy bármilyen akadálynál, és csak egyszerűen le lehet szállni a bringáról. Nyilvánvalóan azoknál a modelleknél, amelyek ezzel nem rendelkeznek, sokszor megkövetelik az akrobatamutatványokat annak érdekében, hogy a kerékpáros le tudjon szállni róluk.

Nem is csoda, hogy sokan estek már el emiatt. A holland kerékpár segítségével ezt el lehet felejteni, sőt, ezzel a csinosabb ruha vagy szoknya viselése sem okoz gondot, aminek bizony örülnek a hölgyek. A holland kerékpár híres a tartósságáról is. Ez leginkább a profi gyártóknak köszönhető, akik nem a profitra hajtanak, hanem arra, hogy kielégítő járműveket biztosítsanak a vásárlóknak. Elmondható, a tervezők és gyártók nem sajnálják az anyagot a vázból, ami miatt a holland kerékpár sokszor meghaladja a húsz kilogrammot is.

Ez annyit jelent, hogy a bringa stabil, tartós, időtálló és kiválóan alkalmas a téli használatra is. Sok hölgy azonban úgy gondolja, hogy a 20 kg túl nagy súly. De a profi kialakítás miatt a holland kerékpár súlya eloszlik, ami köszönhető a remekül tervezett súlypontnak is. A holland kerékpár esetében a sós hólé nem fogja kikezdeni a váltót és a láncot, ami a gyengébb minőségű bicikliknél igen nagy gondot okoz. Ezt garantálja a tény, hogy az agyváltó egy zárt rendszert jelent ezen esetben.