A spanyol fordítás a tolmácsolásra is kiterjed

Spanyol fordítás

Amikor Önnek bármilyen gondja adódik egy adott szöveg lefordításával, értelmezésével, akkor bátran forduljon az arra szakosodott irodákhoz, mivel biztosan a segítségére lesznek. A spanyol fordítás számtalan embernek segített már a céljai elérésében. Vállalnak anyakönyvi kivonatokat, erkölcsi bizonyítványokat, diplomákat, okleveleket, céges iratokat, valamint cégkivonatokat is. A spanyol fordítás árát tekintve, általában a szöveg tartalmától függ.

Az általános iratok, vagyis amelyek nem tartalmaznak bonyolult mondatokat, azok természetesen olcsóbbak. Azok a dokumentumok, amelyek jogi, műszaki vagy orvosi szövegeket tartalmaznak, természetesen drágábbak. A szakirodák tolmácsolással is foglalkoznak. Ha többórás üzleti találkozón, vagy gyárlátogatáson kell tolmácsolni, akkor az is megoldható. Ilyen esetekben egy részletes egyeztetésre van szükség, hogy mikor és hol lesz a megbeszélés vagy az üzlet. A spanyol fordítás mellett, a lektorálással is foglalkoznak az intézmények.

Segítenek kijavítani a kész szöveget. A lektor tehát kijavítja a felfedezett hibákat és hiányosságokat, esetleg megjegyzéseket fűz hozzá, hogy helyes vagy másképp látja jobbnak az adott szavakat, mondatokat. A jogi szakfordítás aprólékos és igényes munka. Általában az ezzel foglalkozó vállalkozások többször átellenőrzik a szöveget, hogy Önnek semmilyen gondja ne adódjon a továbbiakban. Minden esetben olyan szakfordítók végzik a munkát, akik tisztában vannak a dolgok fogalmával, valamint annak jellemzőivel.

A munkavégzés során a diszkréció biztosítva van, szóval a munkásokra ugyanúgy vonatkozik a titoktartási kötelezettség, mint az irodára. A jogi szakfordítás olyan vállalkozásoknak ajánlott, akik idegen nyelven kötnek szerződéseket vagy általános szerződési feltételekkel foglalkoznak. Ezek mellett ügyvédeknek, illetve jogászoknak, akik ügyfeleik részére idegen nyelvű szerződéseket, valamint beadványokat készítenek. Továbbá, olyan pályázatban résztvevő személyeknek, akiknek valamilyen beszerzési-, közbeszerzési és szerződéstervezet lefordítására van igényük.