Télen abszolút nem alkalmas a négyévszakos gumi

Négyévszakos gumi
Négyévszakos gumi

Sajnos egyre többen döntenek úgy, hogy az adott időjáráshoz mindenképp megfelelő abroncs helyett inkább az univerzálisabb típust használják. Ennek a neve a négyévszakos gumi, amelyik sajnos nem bizonyul annyira profinak, mint ahogy azt sok sofőr hiszi. Miért is van ez? A szakértők egyetértenek abban, hogy ez a típusú abroncs csakis kényszermegoldásnak minősül, ugyanis sem a téli gumi, sem a nyári gumi legfontosabb adottságait nem képes maximális szinten garantálni.

Ezért is érdemes ilyet csak abban az esetben választani, ha a sofőr például télen rossz időben, hóban és fagyban csak igazán keveset utazik, és rövid távon, nem túl nagy sebességgel közlekedik.

Értelemszerűen, a négyévszakos gumi a havas, latyakos és fagyott utakon teljesít igazán kedvezőtlenül, ezért ott tanácsos inkább használni ezt a fajtát, ahol a hideggel nem jár együtt fagy és havazás. A négyévszakos gumi megvásárolható a www.bhpgumi.hu weblapon, ahol ezen fajta mellett természetesen megtalálhatóak a strapabíró és minőségi nyári és téli autógumi típusok.