Többféle illóolaj keverhető az aromaterápia során

Aromaterápia
Aromaterápia

Életünk során folyamatosan szükségünk van a külső és belső egyensúly megtartására. Ennek egyik eszköze az aromaterápia, melynek során kozmetikai vagy terápiás céllal használnak növényi anyagokat különféle formában. Az illatok és a növények hatóanyagai kihatnak az emberi testre és lélekre.

A célzott növény hatása érvényesül, és ettől az adott állapotban javulás várható. Az aromaterápia nem csodaszer, mint ahogy semmi sem az.

Viszont az adott növény hatóanyagának köszönhetően javulhat egy megfázásos, legyengült állapot, nyugtatólag vagy éppen serkentőleg hathat bizonyos folyamatokra attól függően, hogy éppen mire van az adott személynek szüksége. Az aromaterápia leggyakrabban használt szere az illóolaj.

Ezt akár házilag is elkészíthetjük, de a legtöbben, megfelelő tudás és idő hiányában inkább készen megvásárolják. A beszerzés után tetszőleges módon felhasználható az olaj, fürdővízben, párologtatóban, masszázsolajba csepegtetve. A hasonló hatású olajok egymás között keverhetők, ezzel erősítve az összhatást.