Új lehetőségeket hoz a játékfejlesztésbe az Oculus Rift

Oculus Rift

A 17-19. századi forradalmak mindig valamilyen változást eredményeztek. Vagy jobb, vagy rosszabb lett a helyzet, bár általában az előző valósult meg. Nos, forradalmak még napjainkban is zajlanak. A legújabb talán az Oculus Rift megteremtésével valósult meg, amely forradalmasítja a virtuális szórakozást.

A korábbi VR elképzelések megvalósítása technikai akadályokba ütközött. A technika fejlődésével most lehetőség nyílt a VR elképzelések megvalósítására. Az Oculus Rift olyan virtuális szórakozási élményben részesít, amit eddig csak a filmekben láttunk, hiszen olyan multimédiás eszköz, amit nemcsak játszásra, hanem virtuális túrázásra, fejlesztőprogramok megtekintésére, és filmnézésre is alkalmas.

Tehát gyökeresen változtatja meg a szórakozást, de még a tanulást is. Mindeddig csak szemlélői lehettünk a videojátékok eseményeinek, azonban most már részesei is, hiszen a kezünkben érezhetjük a fegyvereinket, a fejünk felett elsüvítő bombázó repülők okozta széllövéseket, és úgy nézhetünk körül a virtuális világban, mint a valódi környezetünkben.

Az Oculus Rift fejlesztői a legmagasabb elvárásoknak és követelményeknek is eleget tevő multimédiás eszköze olyan technológiai háttérrel rendelkezik, aminek köszönhetően a kijelzője már megfelelő képfrissítésre képes, tökéletesen illeszkedik a látáshoz, és kitölti a látóteret.

Az Oculus Rift csomag a headset és az Xbox One irányító mellett két játékot is tartalmaz. Az egyik a Lucky’s Tale, amiben főleg a térbeliséget tapasztalhatjuk meg a mászkálások során. A másik az EVE Valkyrie, ami megdöbbentően élethű űrbeli csatáival ízelítőt kínál abból az élményből, amit ez a virtuális szórakoztató eszköz nyújtani tud.

Talán csak akkor szembesülünk igazán azzal, hogy mekkora különbség van az Oculus Rift és a képernyőn játszott videojátékok között, ha mindkettőt kipróbáltuk már. Azonban, ha egyszer valaki belekóstolt az Oculus Rift nyújtotta, már-már addiktív élménybe, nem biztos, hogy szívesen visszatér más szórakozási formákhoz. Éppen ezért, kattintsunk a Konzolok Szervize webáruház oldalára és rendeljük meg a saját Oculus Rift készülékünket.