A vanília nem csak a sütemények fűszere.

vanília
vanília

Bár a köztudatban a vanília a sütemények egyik hozzávalója, azért a konyhában a húsokkal is kiválóan harmonizál. Ne idegenkedjünk ennyire. Nyissunk a kulináris élmények irányába és próbáljuk ki a csirkét chilivel és ezzel a fantasztikusan sokoldalú fűszerrel. Minden bizonnyal furcsán hangzik, de az édes és a csípős elegye a viszonylag semleges csirkével a legjobb kombináció. Vajat használjuk, mint elegyítő anyagot. A vajba kaparjuk ki a vaníliás rúd belsejét és a chilit, majd keverjük össze. A csirke bőre alá gyömöszöljünk belőle és a maradék pedig mehet kívülre. Egy kis só és bors is menjen rá, hogy a szokásos ízek ne maradjanak el. Talán egy kis rózsaszín Himalája sóval megbolondítható egy az amúgy is egzotikus ízvilág. Majd betoljuk a sütőbe és ropogósra sütjük. Krumplipürével tálaljuk, és ha lehet, akkor tegyünk bele csicsókát vagy édesburgonyát is. Aki veszi a fáradtságot és elkészíti, az rájön, hogy bizony a vanília nem csak a sütemények ízesítője, hanem mostantól már ő is fogja használni a különleges alkalmakkor. Tehát a hús és a vanília igenis jó párosítás.

Print Friendly, PDF & Email