A 3D nyomtató szett különleges technológiája

3D nyomtatók

Sok sci-fi filmben láthattunk olyan berendezéseket, amelyek a bevitt adatok alapján, egy pillanat alatt elkészítették az adott tárgyart. Ez ma már nem tudományos fantasztikum, mivel a 3D nyomtató szett mindenkinél ott lapulhat karácsonykor a fa alatt.

Bárki rendelhet ilyen berendezést, viszont a helyzet nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A lehetőségeink határtalanok, amennyiben rendelkezünk a szükséges tudással a használatához.

Az azolcsosag.hu weboldalon található 3D nyomtató szett méretes LCD kijelzővel van felszerelve, amin beállíthatóak a különböző munkafolyamatok. Mielőtt még erre kerülne a sor, szükség lesz a precíz tervezésre egy 3D szoftver segítségével. Amennyiben ezek a rendelkezésünkre állnak, akkor nincs semmi akadálya a 3D nyomtató szett beszerzésének.

Elképesztő, hogy milyen hihetetlennek tűnő alkotások születhetnek egy ilyen különleges berendezéssel! Nyomtattak már autót, fegyvert, de még egy komplett házat is ezzel a technológiával. A nyomtatandó dolgoknak csak a 3D nyomtató szett mérete szabhat gátat.