A Millenium trilógia elsöprő sikere

Millenium trilógia

Stieg Larsson, a svéd író hatalmas sikert aratott a műveivel, azonban ezt már nem érhette meg, mivel a trilógia első kötete a Tetovált lány, 9 hónappal a halála után jelent meg.

A Millenium trilógia első részéből született egy szintén sikeres filmadaptáció, ami nemcsak a történetnek, de a kiváló színészeknek is köszönhető. Izgalmas krimi, ami magával ragad és a könyvet egyszerűen nem lehet letenni. Vajon ki lehet az, aki az agg milliárdost minden évben emlékeztetni unokahúga elveszítésére, aki egy brutális gyilkosság áldozata lett?

Talán a gyilkos akarja feledhetetlenné tenni véres tettét? A Millenium trilógia második részében a prostitúció és az emberkereskedelem lesz a cselekmény fő témája. A főhős akaratlanul is belekeveredik egy gyilkossági ügybe és nem lesz elég csupán a rendőrök elől menekülnie.

A Millenium trilógia harmadik kötetében, Lisbeth Salander súlyosan megsérül és bizonyos körök arra készülnek, hogy végleg kiiktassák, hiszen olyan információk birtokában van, ami politikai karriereket fenyeget.