A Voynich kézirat gyűjtőknek szóló példánya

A Voynich kézirat

Rengeteg olyan rejtély van még, amit az emberiségnek nem sikerült megoldania. Persze folyamatosan törekszik rá, hiszen az ember természetétől fogva kíváncsi, és szeret tisztában lenni minél több ténnyel. A Voynich kézirat című könyv talán ismerősnek hangzik. Egy olyan irományt képzeljen el, amit senki sem tudott még megfejteni, ugyanis olyan nyelven íródott, ami a mai napig ismeretlen.

Azonban a tudósok képesek voltak rájönni arra, hogy nagyjából mikor jöhetett létre. A Voynich kézirat eredeti példánya valamikor a 15. században, az 1400-as évek elején jött létre. Az angyalimenedek.hu honlapon megrendelheti a kéziratnak a másolatát, amely értelemszerűen tartalmaz egy rövid bevezetőt magáról a kézírásról.

Eme példány leginkább a gyűjtőknek szól, ugyanis színes, műnyomó papírt alkalmaztak a könyv létrehozásában. A Voynich kézirat lényegében a korabeli tudományokról szólhat és egyéb elméletek is megjelenhetnek benne. Persze más találgatások is vannak a tartalommal kapcsolatban, ugyanis még a modern technológia segítségével sem sikerült megfejteni azt.