Mennyi ideig tart a szemhéjplasztika gyógyulási ideje?

A szemhéjplasztika gyógyulási ideje

A szem körüli bőr nagyon vékony és érzékeny, ezért az idő előrehaladásának, illetve a fáradtság nyomai is itt látszanak meg az arcon a leghamarabb. Ez azonban sokaknak zavaró, hiszen a szem környéke igen hangsúlyos szereppel bír abban, hogy miként néznek ki, hogyan érzik magukat a bőrükben.

A ráncok, a szem alatti sötét árkok és táskák, a petyhüdt szemhéj egy darabig kozmetikumokkal, sminkkel és kellő mennyiségű alvással is orvosolható, ugyanakkor van egy pont, amin túl már csak a szemhéjplasztika segíthet. A legtöbb esetben 5-8 napig szokott tartani a szemhéjplasztika gyógyulási ideje.

Tehát, egészen vállalható a dolog azért cserébe, hogy az arc megint üdének és frissnek tűnjön. Magától a beavatkozástól sem kell tartani, mert szinte már rutinműtétnek számít. Nem altatnak, csak érzéstelenítésben végzik és a szemhéjplasztika elvégzése után otthon lehet lábadozni.

Ettől sem kell megijedni, mert nem több hetes, hónapos regenerálódási időről van szó, maximum 2-3 napot javasolnak a szakik, hogy fekve töltsenek a páciensek és 1 hét után a munkába is vissza lehet menni, ha fizikailag nem megerőltető a feladat, amit nap mint nap el kell látnia. Ugyanis 3-4 hétig nem ajánlott fizikai munkát végezni és sportolni sem. Illetve 2 hétig a sminket is kerülni kell.

Az UV fénytől pedig 6 hónapig tartózkodni kell, amit azt jelenti, hogy jó minőségű napszemüveggel kell védekezni a napsugárzás ellen, a szoláriumozás pedig tilos ebben az időszakban. Ha ezek a dolgok nem tűnnek kivitelezhetetlennek, akkor érdemes megfontolni a szemhéjplasztika igénylését, mert egészen új életre kelhet.

Meg fog fiatalodni az arca, könnyebben fog tudni sminkelni, nem lesznek többé duzzadt táskák a szeme alatt. Ha pedig kedve támad teljesen natúr bőrrel kimenni az utcára, akkor attól sem kell tartania, hogy látszani fog a heg. Ugyanis a szemhéjplasztikát a rejtett műtéti metszéssel végzik, így aki nem tudja, hogy mit kell nézni, észre sem fogja venni. Éljen a kitűnő lehetőséggel és fiatalodjon meg kívül, belül!