Az energetikai szakreferens összetett feladatokat lát el

Energetikai szakreferens

Minden nagyobb vállalatnál szükség van olyan szakemberekre, akik a környezetvédelemre vagy a túlzott energiapazarlásra figyelnek. Az energetikai szakreferens munkája tulajdonképpen abból áll, hogy javaslatokat tesz a fűtésrendszerek, valamint az elektromos áramot használó berendezések korszerűsítésére.

Nyomon követi a hatékonyság növekedését, valamint erről részletes jelentést ír havonta a megfelelő szerveknek. Persze ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Az energetikai szakreferens rengeteget kell dolgozzon, hogy végrehajthassa a feladatait.

Először is fel kell mérni a rendszerek jelenlegi állapotát, meg kell határoznia azok energiafogyasztását. Ha ez megvan, ki kell dolgozni egy hatékonyabb rendszer tervét és gyakran a munkafolyamatokat is meg kell változtatni.

Az új terveket el kell fogadtatni a vezetősséggel és gyakran ez a legnehezebb feladat. Egy jó energetikai szakreferens nemcsak mérnöki tudással kell rendelkezzen, hiszen gazdasági és jogi tapasztalatokra is szükség van a munkája során.