Figyelmetlenség miatt készült fog protézis

Fog protézis

A modern kori életmód és a nem megfelelő táplálkozás gyakran oda vezethet, hogy különböző egészségügyi problémák jelennek meg. Elég egy makacsabb ínygyulladás, amit aztán ínysorvadás követhet, hogy aztán a rágóeszközeink egy jelentős részét elveszítsük. Amint ez bekövetkezik, a fog protézis készítés szinte teljesen elkerülhetetlen. De mi vezethet ide? Az ásványi anyagokban és vitaminokban szegény étrendünk nagyban befolyásolja a szervezet működését. A testünk egy intelligens rendszer, amit kevésbé érdekel a fog protézis készítésével járó macera, anyagi költségek, mintsem inkább az, hogy az életfenntartó funkciókat megfelelően lássa el.

Éppen ezért megesik, hogy amikor egy bizonyos létfontosságú elemből túl kevés van jelen, akkor inkább elvonja azt egyes helyekről, hogy a többi fontosabb helyre eljuttassa. A megfelelő idegi állapotok fenntartása így még a rágóeszközök egészségénél is előrevalóbb. Az ennek következtében kialakult hiánybetegségek pedig egyenes utat biztosítanak a fog protézis felé.

Mindezt pedig a megfelelő odafigyeléssel és helyes étrenddel megelőzhettük volna! Másik nagy figyelmetlenség a részünkről, amikor elveszítünk egy fogat, és egyszerűen nem foglalkozunk ezzel a ténnyel. Pedig bármennyibe is kerül, a fogpótlás ár megéri annak a megfizetése szemben a kialakult kockázattal. Nem csak arról van szó, hogy eggyel kevesebb rágóeszközünk van, ami nem mellesleg csökkentheti a táplálkozás hatékonyságát, kihatva ezzel az emésztésre, hiszen a beszédben is jelentős szerepet töltenek be ezek az eszközeink.

Pöszeséget, selypítést is okozhatnak, amik aztán kihatnak a mindennapi életünkre. De mégis mekkora összeg a fogpótlás ár? Ezt nem lehet egyszerűen behatárolni, ugyanis elég sok módszer létezik arra, hogy kiegészítsünk egy hiányosságot. A korona felépítése, híd készítése és végezetül egy teljes rágóeszköz kialakítása. Ezek mind más összeg kifizetését követeli meg. A fogpótlás ár listája ugyanakkor elérhető a xn--fogszat11kerlet-pjb28b.hu oldalon. Kattintsunk ide a pontos részletek megismerése végett, és döntsünk belátásunk szerint!