Gravel bike túrázáshoz, országúti tekeréshez

Gravel bike

Manapság különféle célokra terveznek bicikliket, így mielőtt megvásárolna egyet, érdemes megnézni, hogy melyik felel meg leginkább a terveinek, szokásainak. Például, ha általában az országúton teker vagy földutakon túrázik a barátokkal, családtagokkal, akkor a Gravel bike a legjobb választás.

Ez a változat direkt úgy lett kialakítva, hogy bírja az aszfaltot és az enyhe terepezést is. Ehhez magasabb fejcsőt és hosszabb tengelyt kapott, hogy egyenesebb háttal lehessen tekerni és nagy sebességnél is stabil tudjon maradni. A földutakon, valamint a hazánkra jellemző gödrös aszfalton a 40 mm-es vagy még ballonosabb gumik biztosítják, hogy kényelmes és élvezhető maradjon a biciklizés.

Ha nagyobb táskát, csomagot is magával vinne, akkor a Gravel bike csomagtartóval is kiegészíthető, valamint keményebb terepre való gumik is felszerelhetőek rá. Anyagát tekintve létezik alumínium, karbon és acél Gravel bike is, amelyek közül az utóbbi nyújtja a legnagyobb komfortérzetet, bár eléggé nehézzé teszi a bringát.