Hogyan lehet eldönteni hogy igazi-e egy Converse cipő?

Igazi Converse cipő
Igazi Converse cipő

A közkedvelt márkákat előszeretettel hamisítják, így ha nem hivatalos márkaboltban vásárol, roppant körültekintőnek kell lennie. Az igazi Converse cipő ismertetőjegyeit egy kis odafigyeléssel könnyen lehet azonosítani.

Az eredetiséget igazolja a talpon lévő Converse és ALL STAR felirat, köztük az ötágú csillaggal. A cipő orrán lévő gumifelület mintája tökéletes négyzetekből áll, ha a minta ettől eltérő, akkor biztosra vehető, hogy nem igazi Converse cipő áll Ön előtt. A magasszárú tornacipő oldalán lévő embléma is árulkodó lehet.

Az eredeti logó ugyanis teljesen szabályos kör alakú, vízszintesen helyezkedik el, a felirat és a csillag pedig jól kivehetően, élesen látszik. Ha ferde, itt-ott anyag foszlányok kandikálnak ki alóla, gyenge a rögzítése, szabálytalan formájú, akkor biztosra vehető, hogy hamisítvánnyal van dolga.

Az igazi Converse cipő ára is beszédes, ugyanis ha gyanúsan olcsó és az szóban forgó üzletben mindig minden méretből van bőven raktáron, az szintén aggasztó jel. Ha nem szeretne ilyen csalóknak áldozatul esni, akkor mindenképp hivatalos márkaboltokban érdemes vásárolni.