Játszva tanul a gyerkőc a fa építőjátékkal

Színes fa építőjáték
Színes fa építőjáték

A kisgyermekek fejlődése során, jelentős szerepe van a helyes mozgáskoordináció kialakulásának. Ez elősegíthető különböző módszerekkel és szórakoztató játékokkal.

A szem-kéz koordináció valamint a finom motoros készségek fejlesztése a fa építőjáték segítségével is megvalósítható. Az építő elemek egymásra helyezése ugyanis pontos térbeli látást feltételez, valamint óvatosságra és finom mozgáskoordinációra is szükség van hozzá.

Mindamellett a fa építőjáték még a kreativitást is fejleszti, ugyanis egy szettből többféle építmény is kivitelezhető. A gyerkőc fantáziájára van bízva, hogy mit készít belőle. A közös játék során a szociális viselkedés alapjait is elsajátíthatják a kicsik, így igen összetett a szerepe az ilyen építőjátékoknak.

A fajáték webáruház polcain több típusú fa építőjáték is megtalálható. Vannak natúrfából készült építőkockák, de színesek is. Ez utóbbiak használatával még a színek elsajátítása is megoldott a csemetéknek, valamint a memóriafejlesztésben is fontos szerepe lehet.