Környezetbarát LED gyártás

Led izzó
Led izzó

Takarékos működése, hosszú üzemideje és nagy fényereje miatt egyre többen használják a led technológiát. A felhasználói oldalról már megfelel a környezetbarát elvárásoknak, de a gyártási oldalon is ugyanígy kell lennie. Szerencsére, mára már a LED spot lámpák gyártói is odafigyelnek arra, hogy minél környezetkímélőbb legyen a gyártás.

Hiszen csak akkor lehet eredményeket elérni ezen a területen, ha mindenki odafigyel és ténylegesen tesz valamit a saját területén. Emellett a LED spot lámpákat újrahasznosítják, tehát érdemes az áruházak gyűjtőpontjait használni, amikor lejárt az égők ideje.

De ez a szabály minden égőre vonatkozik, hiszen a takarékos égők még higanyt is tartalmaznak, tehát nem mindegy, hogy miután kiégnek, a kukába dobjuk vagy egy égőhulladék-gyűjtőbe. Hiszen a tudatos odafigyelés és összefogás az, ami a környezettel együtt minket, embereket is véd.

A környezetvédelmi szabályozásokon felül a legtöbb gyártó igyekszik a környezetért tenni, így a LED spot gyártása során is egyre környezetkímélőbb termékek születnek.