LED menetfény nappali vezetéshez

LED menetfény
LED menetfény

A legújabb Európai Uniós jogszabályok szerint, a nappali vezetés során is kötelező használni a fényszórókat, hogy a szemből jövő autósok időben észrevegyenek. Erre az új modelleknél már be van építve egy külön fényszóró.

A régebbi autóból ez még hiányzik, de utólag is beszerelhető a LED menetfény. Általában LED fényforrásokat alkalmaznak erre a célra, mivel az minden szempontból megfelel. Elég erős a fénye ahhoz, hogy nappal is jól látható legyen, de nem olyan zavaró, mint a halogén égő.

Nem vakítja el a szembejövő autósokat, ugyanakkor a LED menetfény dekoratív is, hiszen látványossá teszi a gépjármű elejét. Optikai tuning esetén is gyakran használnak különböző LED égőket és szalagokat az autó díszítéséhez.

A LED menetfény utólagos beszerelése esetén, érdemes előbb átböngészni az erre vonatkozó szabályokat. Meg van határozva ugyanis pontosan, hogy hová kerülhet a nappali LED menetfény, mekkora lehet a fényereje és milyen szögben kell világítania. A szabályok megszegése komoly büntetéseket vonhat maga után.