Mi a teendő, ha surlódnak a műanyag nyílászárók?

Műanyag nyílászárók

A saját lakásokban az évek során mindenki megismeri a jellegzetes hangokat, amelyeket a nyílászárók és a szekrények adnak ki akkor, ha már kopott a vasalatuk. Az újonnan beépített műanyag nyílászárók hangtalanul kell működjenek.

Ennek beállításáért az ablakos szerelő csapat a felelős. Ha már a beépítéskor nyikorog, szorul vagy csak súrolódik a nyílászáró a keretben, akkor valami nincs rendben. Ne várja meg ilyenkor, hogy a dolog még rosszabbra forduljon, hanem hívja vissza a szerelőket!

A folyamatos nyikorgással együtt lehet élni, de nem érdemes, hiszen akkor a műanyag nyílászárók nem végzik el a feladatukat, nem zárnak rendesen. Ha már a garanciális időn túl tapasztalja ezt a kellemetlenséget, akkor annak több oka is lehet.

Ilyenkor is inkább érdemes szakemberre bízni a műanyag nyílászárók vizsgálatát és nem javasolt itt-ott olajozni a szerkezetet, hiszen ezek nem úgy működnek, mint a régi típusú egyszerű ajtók és ablakok. Nemcsak a külsőleg látható elemek okozhatják a gondot, hanem lehet, hogy a kereten belül lazult meg valami a hosszú használat során.