Miért kell a vízszűrő?

A vízszűrő használata zuhanyzáskor is ajánlott

A legtöbb ember napi szinten tisztálkodik és általában ehhez vezetékes vizet használ, ami kényelmes, de nem biztos, hogy a legegészségesebb választás a szervezetnek. Vízszűrő nélkül ugyanis a bőr napi szinten érintkezik a vezetékes folyadékban fellelhető tisztító, de egyben káros anyagokkal.

Köztudottan a klór a víz fertőtlenítésére használt szer, aminek akkor is megvan a negatív hatása a szervezetre, ha az ember nem iszik belőle, csupán zuhanyozásra használja. Tisztálkodás közben a bőr pórusai kitágulnak, így a klór könnyen felszívódik, ami a bőr és a nyálkahártya kiszáradásához vezet. Amennyiben ez hosszabb ideig tart, a bőr elveszítheti ellenálló képességét a fertőzésekkel és az allergén anyagokkal szemben.

Ráadásul zuhanyzás közben a vízgőzben is jelen van a klór, így könnyen a tüdőbe juthat, ami légzőszervi megbetegedéseket eredményezhet. A felsoroltak mind azt igazolják, hogy a vízszűrő használata nemcsak a konyha, hanem a fürdőszoba vezetékére is szükséges, különben idővel egészségi problémák léphetnek fel.