A műanyag ablakcsere nem egyszerű feladat

Műanyag ablakcsere

A tevékenység több műveletből áll. A műanyag ablakcsere alkalmával először is a meglévő nyílászárót kell eltávolítani. A szárnyak levétele után, a tokszerkezetet több helyen motoros fűrésszel befűrészelik, majd egy feszítővas segítségével kiszedik. Ennél a folyamatnál sajnos előfordulhat, hogy a fal, illetve a vakolat megsérül.

Ezután az új nyílászáró beépítése következik. A tokját ékekkel a helyes vízszintes és függőleges pozícióba állítják be. A szerkezet méretétől függően két-három csavarral rögzítik minden oldalon. Ha az illesztésnél hézag keletkezik, akkor a fal és a tok közötti hiányt PUR habbal befújják, majd jöhet a szárnyak felszerelése.

Ezzel gyakorlatilag a műanyag ablakcsere folyamata lezajlott. Jöhet a falak javítása. Az új nyílászáróhoz még szükség van külső és belső párkányra, illetve ha igényt tartanak rá, akkor redőnyökre is. Egy termék beépítése és a régi eltávolítása körülbelül egy óra alatt végbemehet. A műanyag ablakcsere minden esetben szakember által kell történjen, ha tökéletes végeredményt szeretne.