Panellakás ablakcsere huzatos nyílászárók esetén

Panellakás ablakcsere

Sokan azt gondolják, hogyha valaki családi házban él, akkor gyakrabban kell sort kerítenie a felújítási munkálatokra. Ebben van némi igazság, de az olyan szakmunka, mint amilyen például a panellakás ablakcsere, biztosan nem kerülhető el. A folyamatos értékcsökkenéssel azoknak is számolniuk kell, akik lakásban vagy társasházban laknak.

Ahogy telik-múlik az idő, az épület és a nyílászárók állapota is megváltozik. Ha a romlásnak már a látható jelei is megmutatkoznak, akkor jobb, ha minél előbb megvalósul a panellakás ablakcsere. Az első, amit ilyenkor azonnal észre lehet venni, hogy jelentősen lecsökken a lakás hőszigetelő képessége és magasabb fűtésdíjat kell fizetni.

A falak szigetelőanyaggal való megtoldása jó alternatíva lehet, de nem szabad megfeledkezni a huzatos nyílászárókról sem, amelyek szintén nagymértékben befolyásolják az energiafelhasználást. Az ablakokban elhelyezett szélfogók átmenetileg ugyan megoldást nyújthatnak, de hatékony eredményt csak az jelenthet, ha minél előbb megvalósul a panellakás ablakcsere.