Remek ételkísérő a Calvados

Calvados

Van egy olyan mondás, hogy mindennap egy alma, az orvost távol tartja. Ebben sok igazság lehet, de érdemes kipróbálni, hogy vajon a gyümölcs levéből készült Calvados esetében is igaz ez az állítás? Mindenesetre az biztos, hogy különleges érzés lesz elsőre kipróbálni a fenséges nedűt.

Ha származási helyén akarjuk megkóstolni, akkor messzire kell mennünk, de bátran megspórolhatjuk ezt a pénzt és vásárolhatunk belőle jó pár üveg Calvados finomságot. A diszkontital.hu jóvoltából elég csak néhány kattintás, hogy házhoz jöjjön az ínyencség. Eredetileg almaborból készül a Calvados, lepárlás útján. A tökéletes eredmény eléréséhez többféle gyümölcsöt kell gondos válogatás után összekeverni, persze adott mennyiségben.

A folyamat döntő, hiszen ez fogja meghatározni, hogy milyen aromák uralkodnak majd a végső stádiumban. A hagyományos módszerrel készült kivitelek 70 %-osak is lehetnek, de a kereskedelemben kapható Calvados általában a 40-42 %-ot érik csak el. Nagyon hatásos a nehezebb ételek előtt és után történő alkalmazása, mert jól segíti az emésztést.