Riasztó szerelés a biztonság érdekében

Riasztó szerelés

A legmodernebb nyílászárók sem áthatolhatatlanok. A profi betörők mindig megtalálják a módját, hogy miként lehet kinyitni egy zárat, csupán az változik, hogy melyiket mennyi idő alatt sikerül feltörni. Éppen ezért, csak a riasztó szerelés jelenthet teljes biztonságot, mert ha egyszer alkalom adódik rá, akkor az ajtók és ablakok nem fognak akadályt jelenti az illetéktelen behatolóknak.

Egy biztonsági rendszer már a próbálkozásokat is megelőzheti, ugyanis ha jól látható helyen kamerák vannak elhelyezve, vagy ha egy éles hang szólal meg, amikor az udvarra lép vagy a ház közelébe ér, akkor az eltántorítja a szándékától a gaztevőt.

Tehát, a riasztó szerelés elsősorban a betörések elkerülésében lehet a segítségünkre, de ugyanakkor a tettes elkapását is támogathatja. Ugyanis nemcsak hangot adhat ki egy ilyen berendezés, hanem jelezhet is a felügyeleti szerveknek, akik a megbeszéltek alapján értesítenek minket és/vagy a rendőrséget a helyzetről. Mindent összevetve, megéri a riasztó szerelés, mert mindenképpen csökkenteni fogja a betörések esélyét.