Végre itt van a kandalló akció!

Kandalló akció

A kandallók már nagyon régóta az egyik bevált, hatékony fűtési megoldást jelentik, amelyik úgy tűnik, hogy a 21. században is nagyon kedvelt. Hazánkban egyre többen ragadják meg a kandalló akció lehetőséget, aminek hála egy profibb szerkezetet igen jutányos áron lehet beszerezni.

Azt azonban észben kell tartani, hogy nemcsak az ár miatt tanácsos megvenni ezt. A légfűtéses fajtáknál előnyként említhető meg az, hogy annak a telepítése légcsatornák kiépítésével együtt is könnyebben kivitelezhető, mint egy vízteres rendszer telepítése. Sokan épp emiatt a negatívum miatt nem választják az utóbbi típust.

Az is fontosnak számít, ha egy újonnan épülő ingatlanról van szó, akkor igen sok munkával fog járni a hőleadó oldal elemeinek és hálózatának kiépítése. Gondolni kell itt a radiátorokra, a padlófűtés csöveire. Arról nem is beszélve, hogy a radiátoros megoldás esetében a fűtőtestek elég sok helyet fognak elvenni a hasznos falfelületekből.

A kandalló akció révén, végre megvásárolható az a berendezés, amelyik számos szempontból kiválónak tekinthető. A kandallón kívül nagyon hódít vízteres típusú sarok kályha is, ami szintén nem egy rossz választás. Rengetegen ezt a sajátos működési elv miatt veszik meg, amelyik nagyobb hatékonyságot garantálhat.

Alapvetően ezek a kályhák úgy működnek, hogy a tűztér mellett helyet kap egy hőcserélő rendszer is, amelyben víz kering. A berendezés a hőt átadja a víznek, amelyik aztán eljut a hőleadó elemekhez. Minél jobban körbeveszi a hőcserélő a teljes tűzteret, annál nagyobb részét képes átadni a vízteres hálózatban keringő víznek a felszabaduló hőnek köszönhetően.

Egy régebbi sarok kályha nem volt képes maximálisan átadni a hőt a rendszerben lévő víznek, de a modernebb fajtáknál ez a gond át lett hidalva. Egy ilyen speciális sarok kályha megrendelhető a kandalloepites.hu oldalon, ahol ezen kívül sok más termék is megtekinthető. Megvehető például a zárt égésterű kályha, a folytonégő kandalló kályha és a modern kandalló betét is. Ezek közül mindegyik melegen fogja tartani a lakást, még a leghidegebb téli napokon is.