Kóstolta már a Zalai rétest? Imádni fogja

Zalai turizmus
Zalai turizmus

Zala megye, Magyarország egyik régiója, ami a Dunántúl Délnyugati részén fekszik, székhelye pedig Zalaegerszeg. Közepes méretű megyének számít, azonban mint ahogyan más térségek is, Zala egyaránt számtalan látnivalóval rendelkezik, amelyek miatt szívesen látogatják a turisták.

Jó néhány kuriózummal büszkélkedhet, amelyek között megtalálható a Zalai rétes, ami egy ínycsiklandozó édesség. Az itt élő magyarok igen büszkék erre a híres receptre, amit már számtalan helyen előszeretettel készítenek és fogyasztanak, főként az ünnepek alkalmával.

Akárcsak a bejgli, a Zalai rétes is egy kalács formájú sütemény, amit különféle töltelékekkel, mint mákkal, dióval, mogyoróval is meg lehet tölteni. A családi lakomák során garantált sikernek örvend, mivel kifejezetten egyszerű, ám annál ízletesebb kelt tésztáról van szó.

A betévedő, váratlan vendégek sem fogják visszautasítani, amennyiben ezt teszik eléjük a látogatásukkor, ezért igencsak érdemes kipróbálni, ha valami finomat szeretne készíteni az ember a szerettei számára.