Mikroszórófej nagy víznyomáshoz

Mikroszórófej

Az öntözőrendszerek egyik leglényegesebb eleme a szórófej vagy csöpögető, amely tulajdonképpen eloszlatja a vizet a növények között. Sokan esküsznek a mikroszórófej hatékonyságára, hiszen azok kis cseppekké porlasztva juttatják el a vizet a céljukhoz.

Úgy vannak megoldva, hogy minél nagyobb területet tudjanak befedni úgy, hogy ne keletkezzenek tócsák azokon a fordulási pontokon, ahol nincs szükség többlet vízre. A mikroszórófej általában kör alakban szórja szét a vizet, de vannak mozgó szórófejek is, amelyek másképpen vannak kialakítva.

Ha Ön is ilyent szeretne, akkor tudnia kell azt, hogy milyen nyomás alatt fogja használni, így eldöntheti, hogy melyik felel meg a leginkább majd. Ha egy olyan csapról kapja majd a vizet, amelyiknek a nyomása szabályozható, akkor nincs gond.

A nem szabályozható, fix nyomású rendszereknél szokott problémát okozni az, hogy a mikroszórófej nem bírja a megterhelést és meghibásodik. Ezért mindig figyeljen arra, hogy mennyit bír meg a kiválasztott eszköz, mert így megelőzheti a kellemetlenségeket!