Programok az Olajág Otthonokban

Programok az Olajág Otthonokban

Nyugdíjas akták

Április 19–én olyan meleg volt, mintha nyár lett volna. Az ebéd utáni indulásra időben érkezett mindenki a csepeli Olajág Idősek Otthonában. Különleges előadást indultunk megnézni, „Nyugdíjas akták” címmel.

Csepel Város Önkormányzata és a Csepeli Rendőrkapitányság karöltve hívta meg a kiskunfélegyházi rendőrök produkcióját, ezzel is segítve a kerületben élőket – többek között az idősotthon lakóit –  hogy kevésbé legyenek kiszolgáltatva a megtévesztéseknek.

Sok nyugdíjas szervezet és közösség – ahogy az Olajág Otthonok öregek otthona is  –  eljött aznap, szinte megtelt a művelődési ház.

Az előadást a Kiskunfélegyházi citerazenekar kísérte, de táncos bemutatókkal és énekes betétekkel hozzájárultak a „Kunplaszt szupernagyik” is, mely nagyon tetszett az idősek otthona lakóinak is.

A színdarabokban megjelenő történetek mindegyikében idős emberek átveréséről és megtévesztéséről láthattunk példákat, sok-sok humorral és leleményességgel fűszerezve.

Annak ellenére, hogy sokan éppen magukra ismerhettek, mint lehetséges vagy valóságos áldozatok, a színháztermet betöltötte a jóízű nevetés.

Reméljük, hogy mindaz, amit láthattunk-hallhattunk, segít majd az Olajág Otthonok lakóinak is abban, hogy jobban figyeljenek, ha valaki ismeretlenül vagy vélt ismeretség alapján megpróbálja őket félrevezetni.